Dark Light

Ik schrijf artikelen voor websites, blogs, boeken en magazines over creatief leven in relatie tot de natuur, zingeving en hergebruik. Mijn schrijfstijl is positief, zonder poespas en toegankelijk voor alle soorten lezers. Als content & communicatie specialist kan ik ook vormgeving en fotografie op me nemen – een mooi totaalpakket van tekst en beeld.

Hieronder vind je enkele projecten:

Onkruid Magazine

Voor Onkruid magazine juni/juli 2023 ontwikkelde ik een 6 pagina groot artikel over traag leven en lessen in verwondering. Ik verzorgde zowel tekst als fotografie. In het artikel neem ik lezers mee naar het belang van trager leven en trager creëren, naar het effect dat het heeft op je mind-set en je manier van kijken en hoe je hierdoor meer verwondering en dankbaarheid kunt ervaren.

De Wilde School

Voor De Wilde School schrijf ik artikelen met creatieve ideeën die lezers kunnen combineren met het wildplukken, bijvoorbeeld het bijhouden van een wildplukdagboek of het maken van hangers van gevonden natuurmaterialen.

Struinkunst

Struinkunst is mijn creatieve passieproject, waar ik mijn eigen creatieve pad kan volgen. Vanuit de overtuiging dat iedereen creatief is, deel ik op Struinkunst.nl verrassende kunstlessen, zelfmaak ideeën en creatieve inzichten.

Handwerken Zonder Grenzen

Voor het tijdschrift Handwerken Zonder Grenzen schreef ik een instructie voor het maken van sieraden van vilt. Ik verzorgde productontwerp, tekst en fotografie. Het artikel werd gepubliceerd in het magazine, editie nr. 204 (2019).

Forte Creatief

Forte Creatief schreef ik twee boeken over werken met vilt.

Vilt & vintage Over handwerken met vilt in combinatie met borduren en haken. In het boek staan sieraden, etuis en interieurdecoraties. Van de uitgever kreeg ik veel vrijheid. Ik schreef zelf alle teksten, de flaptekst en ik verzorgde zelf de patroonbladen, illustraties, fotografiestyling en de foto op de kaft.

Kerst in huis Voor het boek Kerst in huis schreef ik drie hoofdstukken over handgemaakte kerstdecoraties van vilt in drie verschillende stijlen (Scandinavisch, Woodland en Bohemian chic). Ik verzorgde het ontwerp, de teksten, de patroonbladen en de fotografiestyling. De andere vier hoofdstukken zijn geschreven door Gonnie Albers, Tatjana Zimakova en Nadia van Zanten-Witbooi.