Dark Light

Met een flinke dosis enthousiasme, creativiteit én technische kennis help ik maatschappelijk betrokken organisaties en creatieve ondernemers bij hun (online) communicatie. Mijn aanpak is hands on, waarbij ik op strategisch niveau meedenk om beleid te vertalen naar concrete teksten en promotiematerialen die jouw doelgroep aanspreken. Naast langere interimopdrachten en projecten pak ik ook regelmatig korte (advies)projecten op

Hieronder vind je enkele communicatie projecten:

Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam

KCR zet zich in voor cultuuronderwijs op alle Rotterdamse scholen door scholen en culturele partijen te inspireren en met elkaar te verbinden. Van 2022-2023 ving ik de krapte op de afdeling marketing & communicatie op door te ondersteunen op het vlak van marketing-en online communicatie. Ik was medeverantwoordelijk voor de webredactie, schreef artikelen voor de website, diverse uitgaven en de nieuwsbrief, beheerde de social media kanalen en was verantwoordelijk voor alle communicatie rondom het project Lerarentekort / Slim Organiseren.

Het Filiaal theatermakers

Het Filiaal is een (inter)nationaal jeugdtheatergezelschap uit Utrecht. Ik ondersteunde bij de marketing en communicatie van de theaterproducties Talking hands, POPpulisme en Het lammetje dat een varken is. In deze rol dacht ik mee over de strategie en werkte ik deze uit in diverse teksten en (online) middelen, waaronder social media berichten en fysieke handouts.

Cultuur & School Utrecht

Cultuur & School Utrecht is het coördinatiepunt en kennisplatform voor cultuuronderwijs in de stad Utrecht. Vanwege de uitbreiding van haar dienstverlening verzorgde ik van 2021-2022 de online communicatie (website, LinkedIn, nieuwsbrieven) en gaf ik middels een communicatieplan advies over de strategische inzet van communicatie. Ik begeleidde de doorontwikkeling van de website met de gekoppelde applicaties Planned Culture en Perfect View en ik realiseerde samen met het team het nieuwe Kennisplatform voor cultuuronderwijs.

The Green Surfer / Duracryl

Voor The Green Surfer vertaalde ik de website van Duracryl van Engels naar Nederlands, waarbij ik de teksten direct in het WordPress CMS verwerkte. Klinkt simpel, maar er komt een dosis copywriting bij kijken om de teksten, en met name de koppen en ‘uitsmijters’, in het Nederlands net zo sprekend te maken als in het Engels.

Het Cultuurgebouw / Bibliotheek Haarlemmermeer

In mijn functie als communicatiemedewerker / contentspecialist (2009 – 2020) gingen grafisch ontwerp, schrijven / copywriting, eindredactie, fotografie en drukwerkbegeleiding hand in hand bij het realiseren van alle online en offline communicatie uitingen voor Het Cultuurgebouw, de Bibliotheek Haarlemmermeer, Pier K, Duycker en De Meerse. Zo ontwikkelde ik onder andere de look & feel van nieuwe marketing campagnes, programmabrochures, promotiematerialen, lesmaterialen, jaarverslagen, (social media) advertenties, decorstukken, bewegwijzering, infographics en website statistieken.

Gerelateerde projecten