Dark Light

Keramiste Lottie vroeg mij om haar te helpen met haar website. “En een logo! Want ik heb nog geen huisstijl, niks”. Na een uitgebreide sessie met thee uit – hoe kan het ook anders – mooie keramieken mokken, ging ik met Lotties visie aan de slag.

De branding

Het leuke aan werken met andere creatieven is dat ze zelf de mooiste ideeën inbrengen, waar mijn eigen creativiteit weer van gaat stromen. En zo verwerkte ik onze gezamenlijke liefde voor vogels, veren en natuurlijke vormen in de branding. Koos ik voor kleuren die helemaal aansluiten bij wat Lottie wil uitstralen. En nam ik een uitgebreide tone of voice op in het brandbook om Lottie uit te dagen de zintuigen van haar websitebezoekers aan te spreken. Keramiek kun je via een website immers niet vasthouden, dus zul je die ervaring in woord en beeld moeten creëren.

In haar atelier liet Lottie mij een handgemaakte stempel met de letters LoT zien. Al haar keramiek draagt aan de onderzijde dit merkteken. Ik gebruikte deze stempel als basis voor het logo. Eenvoudig, maar wel speels. Geen poespas, net als Lottie zelf.

De teksten

Met mijn tone of voice tips schreef Lottie al haar teksten zelf. Als schrijver smulde ik van zinnen als ‘Zie je ze al staan op tafel, met een beetje sojasaus of rijst?’ en ‘Vind je het leuk om met mij samen te werken? Laat het weten, geven we er samen een draai aan’.

De website

Voor de realisatie van de website werkte ik samen met Lisette van MixUp Art. Zij vertaalde mijn ontwerp in een werkende website en voegde daar aan toe. Zo hebben de iconen op de homepage een mooie mouse-over gekregen en werkte zij het contactformulier en alle praktische zaken rondom een website uit, zoals de webwinkel, een disclaimer en de cookiemelding.

Gerelateerde projecten