Dark Light

Ik kom uit een creatief nest en tekende nog voor ik kon lopen. Als dochter van een stoffeerder/modelbouwer en coupeuse/quilter waren er altijd creatieve materialen voorhanden – moeiteloos mixte ik verf, hout, wol en papier. Daarnaast kreeg ik van mijn ouders een grote liefde voor de natuur mee. Tijdens het wandelen leerden ze mij de namen van bomen, planten en dieren. En belangrijker nog; ze leerden mij verwondering.

Een grafische opleiding was een logische keuze, maar toch kon ik hier niet mijn hele ei in kwijt. Ik wilde ‘iets’ met mensen, ‘iets’ met educatie en ‘iets’ met natuur, cultuur en kunst. Wat dat ‘iets’ was, kon ik toen nog niet duiden. Met dank aan een kundig decaan kwam ik op het spoor van Culturele Maatschappelijke Vorming waar ik leerde over activiteitenbegeleiding, projectmanagement, pr, marketing, communicatie, fotografie en ontwikkelingspsychologie. In mijn eerste baan werden mijn schrijftalent en handigheid met websites ontdekt en zo rolde ik via webredactie het communicatievak in met een specialisatie in (online) redactie, vormgeving en contentmarketing. Pas toen tekst, fotografie en vormgeving samenkwamen, viel alles op zijn plek. Verhalen vertellen in woord en beeld en daarmee anderen inspireren – DAT is wat ik wil!

Wil je samen verhalen vertellen?
Bekijk hier de mogelijkheden of neem contact op. In het portfolio vind je voorbeelden van eerdere projecten.

Werkervaring

2020-heden
Freelance/interim communicatie voor o.a. Diezijner (webdesign, communicatie, vormgeving), Cultuur & School Utrecht (communicatie, webredactie, realisatie Kennisplatform, communicatieadvies), The Green Surfer (vertaling website Duracryl), Het Filiaal theatermakers (pr en communicatie) en KCR (communicatie algemeen + project Lerarentekort)

2009-heden
Blogger / schrijver / contentmaker, tot 2018 over handwerken voor ruim 18.000 lezers per maand en sinds 2020 over creativiteit en natuur op Struinkunst.nl

2009-2020
Online eindredacteur UITinHaarlemmermeer.nl, Het Cultuurgebouw

2018-2020
Functioneel beheerder Bicat wise en AFAS, Bibliotheek Haarlemmermeer en Het Cultuurgebouw

2015-2018
Marketing medewerker grafisch & content, Het Cultuurgebouw

2009-2015
Content-en communicatiemedewerker, Bibliotheek Haarlemmermeer

2007-2009
Webredacteur Jongerenportal, Gemeente Zoetermeer

2006-2009
Webredacteur / Maatschappelijk werker, Jongeren Informatie Punt Den Haag

Opleiding

+ Online Marketing, SRM
+ Conversieoptimalisatie, SRM
+ InDesign Advanced, Computrain
+ Tekstschrijven voor internet, HvU Journalistiek
+ Fotografie, VU Teylingen
+ Printtechnieken, VU Teylingen
+ HBO CMV, HvU
+ MBO Grafisch Vormgeving, MA

Publicaties

+ Artikel Handwerken zonder grenzen
+ Vilt & vintage, Forte uitgevers
+ Kerst in huis, Forte uitgevers