Dark Light

In de rol van (meeschrijvend) eindredacteur help ik organisaties bij het vertellen van hun verhaal via hun website. Mijn stijl is coachend, waarbij ik andere schrijvers stap voor stap help om steeds beter te worden. Mijn kracht ligt bij content marketing met een focus op seo en organische groei. Ik ben er namelijk van overtuigd dat waarde bieden op je website zorgt voor een echte en duurzame verbinding met je lezers en klanten.

Op dit moment heb ik nog ruimte voor een extra (eind)redactie opdracht, dus ben je op zoek naar een creatieve (eind)redacteur voor jouw website dan hoor ik graag van je!

Huidige projecten:

Nieuwetijdskind magazine

2023 – heden | CMS: WordPress. Nieuwetijdskind is een onafhankelijk spiritueel kanaal voor mensen die vanuit hart en ziel willen leven, in verbinding met anderen. Op Nieuwetijdskind Magazine vinden lezers duizenden artikelen over spiritualiteit, geschreven door diverse auteurs. In mijn rol als eindredacteur ondersteun ik de auteurs door de puntjes op de i van hun artikelen te zetten met behoud van hun persoonlijke tone of voice.

Struinkunst

2020 – heden | CMS: WordPress. Struinkunst is mijn creatieve passieproject, waar ik mijn eigen creatieve pad kan volgen. Op Struinkunst.nl schrijf ik over kunst en creativiteit in relatie tot de natuur, hergebruik en zingeving. Ik verzorg zelf alle (seo) teksten, contentmarketing, social media, fotografie en vormgeving.


Eerdere projecten:

UIT in Haarlemmermeer

2009 – 2020 | CMS: Spanz / iDoc. Van 2009 tot 2020 was UIT in Haarlemmermeer, in 2020 opgegaan in Visit Haarlemmermeer, de Uitagenda van regio Haarlemmermeer. Als coördinator en meeschrijvend eindredacteur verzamelde en plaatste ik alle agenda items van 150+ (culturele) organisaties in de regio. Ik was verantwoordelijk voor de contentmarketing, social media, het schrijven van de nieuwsbrieven en de doorontwikkeling van de website. Zo realiseerde ik een aantal functionele verbeteringen, zoals een eigen inlog voor cultuurpartners, een verbeterde zoekstructuur en een koppeling met het landelijke VVV. In 2020 ondersteunde ik bij de migratie van alle data en CRM gegevens, toen het beheer van UIT in Haarlemmeer overging naar Gemeente Haarlemmermeer.

Bibliotheek Haarlemmermeer

2009 – 2018 | CMS: Joomla / Drupal / WaaS / Bart CMS. Voor de Bibliotheek Haarlemmermeer verzorgde ik als communicatie-en contentmedewerker de volledige web-en eindredactie van de websites www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl en www.kidsbiebhaarlemmermeer.nl en ik ondersteunde bij het ontwikkelen van contentstrategieën voor de websites www.jiphaarlemmermeer.nl en het landelijke Kidsbieb.nl. Ik beheerde daarnaast alle social media kanalen, schreef de nieuwsbrieven en persberichten en was verantwoordelijk voor het functioneel-en redactioneel beheer van de narrowcasting (CleverDisplay en TDM Signage) en G!DS.

Little Z handmade

Van 2009 tot 2018 schreef ik over handwerken op de blog little-Z.nl. Met deze blog bereikte ik ruim 12.000 lezers per maand. Ik verzorge zelf alle teksten, contentmarketing, social media, fotografie en vormgeving. Deze blog was aanleiding voor de boeken Vilt & vintage en Kerst in huis voor uitgeverij Forte creatief.

Gemeente Zoetermeer

2007 – 2009. Via het JIP Zoetermeer voerde ik voor Gemeente Zoetermeer het beheer en de eindredactie van de gemeentelijke jongerenportal, waarbij ik ervoor zorgde dat alle sociale kaart informatie up to date was.

Jongeren Informatie Punt

2007 – 2009. Het Jongeren Informatie Punt Den Haag / Delft / Zoetermeer helpt jongeren van 12 t/m 25 jaar bij vragen en problemen. Ik was medeverantwoordelijk voor de webredactie van www.jipdenhaag.nl en verzorgde de eindredactie van www.ikzithier.nl, een website met informatie en handige adressen voor jongeren die op zichzelf gaan wonen.

Gerelateerde projecten